Benvinguda dels membres fundadors

Benvinguts al nanomón!

Amb aquesta primera entrada al nanoblog, els membres fundadors de la Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia volem donar-te la benvinguda a la SCN² i aprofitar l’oportunitat per fer una petita declaració d’intencions.

La creació de la SCN² ha estat possible només gràcies al treball i col·laboració d’un petit grup de investigadors i investigadores de les primeres promocions del grau Nanociència i Nanotecnologia. Hem tingut l’oportunitat única d’iniciar la nostra carrera professional en aquest camp tant interessant i hem assumit la nostra responsabilitat i deure amb la societat i, lluny de conformar-nos, hem decidit engegar aquest projecte. Som conscients de la gran tasca que cal realitzar per divulgar els avenços, potencials i riscos de la nanociència i la nanotecnologia a la societat per tal de involucrar-la en el procés de debat i decisió sobre la direcció i límits que volem que la ciència del futur adquireixi.

La nanotecnologia implica exploradors fronteres i caminar entre els camps convencionals de la ciència ja que és en aquestes fronteres del coneixement on la naturalesa guarda algunes de les sorpreses i oportunitats més interessants. En aquest sentit, la nanociència i la nanotecnologia, que segur seran pilars fonamentals contribuint al creixement social i econòmic del futur, ens han educat científicament en la multidisciplinarietat i la transversalitat ensenyant el valor fonamental de la col·laboració entre membres dels diversos camps de coneixement cientificotècnic. Precisament per això, entenem la necessitat d’unir esforços i crear una xarxa d’excel·lència amb tots els agents del sistema de recerca, desenvolupament i innovació així com amb les administracions públiques i la societat. Només així podrem cooperar plenament amb la eficiència i transparència necessàries per assolir els nous reptes globals del futur en àrees com la salud, el canvi climàtic o les tecnologies de la informació. Creiem que aquesta plataforma científica ens ofereix la possibilitat real de posar en pràctica idees noves i tenir un impacte real i notori en la societat i el sistema cientificotècnic.

En últim terme, volem remarcar molt especialment la increïble oportunitat que té el país per convertir-se en un pol de referència a nivell Europeu en tecnologies facilitadores transversals com la nanociència i la nanotecnologia. La base d’un sistema universitari i de recerca d’excel·lència combinada amb l’estesa cultura empresarial i innovadora, ens situen en una posició privilegiada per ser al capdavant dels avenços més punters del futur. Per altra banda, cal ser conscients que assolir i mantenir aquesta posició de lideratge només és possible si s’aposta decididament, per part de la societat i les administracions públiques, per un creixement econòmic basat en l’adquisició i aplicació de nou coneixement cientificotècnic. Aportarem els nostres esforços perquè així sigui.

El camí és llarg, però els grans objectius es conquisten a base de petites accions. Uneix-te a la SCN² i col·laborem per construir el futur que volem!

Els membres fundadors de la SCN²

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *