La 5a edició ja és aquí!

La cinquena edició dels  premis dels Premis de la Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia (Premis SCN2) ja és una realitat. Enguany van orientats als estudiants que estan feny un treball de final de grau relacionat amb la nanociència i nanotecnologia en els cursos 2021-2022 i 2022-2023 (octubre 2021-setembre 2023). 

Actualment estem duent a terme la difusió de l’activitat amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre d’estudiants possibles.

Si esteu interessats a participar, podeu omplir el formulari de preregistre, i us respondrem per saber si sou elegibles. 

Podeu consultar les dates importants, requisits, i la documentació a les bases. I podeu conèixer l’experiència d’anteriors participants a edicions anteriors

inscripcions obertes

 

Origen

Els Premis de la Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia (Premis SCN2) es van crear el 2019 com a resultat de mesos de feina voluntària dels seus membres. El propòsit dels Premis és promoure i premiar l’excel·lència científica, tot tenint present la consciència social, de gènere i ambiental, així com la dimensió de la transferibilitat tecnològica de la recerca. Enguany, es convoquen per segon any consecutiu els premis per Treball de Final de Grau (TFG), com a primer pas en el llarg camí fins a crear una estructura completa de reconeixement en el sector que cobreixi els diferents nivells formatius.

En honor, memòria i reconeixement de Mildred Dresselhaus, gran física, nanotecnòloga i integradora de la dona a la ciència.

Com a peça essencial, aquests premis per a TFG s’han batejat amb el nom d’una gran investigadora del camp de la física de materials i la nanotecnologia: la Mildred Dresselhaus (1930-2017). Aquesta científica va esdevenir una referència essencial del rellevant paper de la dona a la ciència en general i a la nanociència en particular. Per gravar la seva tasca integradora i científica a l’imaginari de la societat científica catalana, i junt amb l’esperit transformador de la nostra associació, l’SCN2 ha decidit utilitzar el seu nom en uns premis que també volen deixar petjada.

 

Fotografia de Penn State (CC)

Promoure i premiar l’excel·lència científica, tenint presents la consciència social i de gènere i la sostenibilitat ambiental i econòmica.

Durant els seus primer anys, l’equip de persones al capdavant de l’SCN2 ha estat analitzant quines eren les carències del mercat associatiu científic en relació amb la nanociència i la nanotecnologia. Com és sabut, la ciència, la recerca i la innovació tenen molt espai per ser estimulades en el nostre país. Abans d’esperar que grans entitats atenguin les necessitats dels camps més especialitzats com el de la nanociència, aquesta associació científica ha decidit posar fil a l’agulla i estimular el seu ecosistema per si mateixa.

Reconèixer, donar suport i enlairar aquelles persones amb un nivell de treball exquisit i singular en la seva carrera científica i laboral.

En el seu primer any, aquests premis s’orienten a premiar la feina duta a terme pels i per les estudiants durant els seus treballs de final de grau (TFG) dins aquelles disciplines que treballen amb la nanociència i la nanotecnologia: la física, la química, la biotecnologia, la biomedicina i diverses enginyeries, com l’electrònica. Qualsevol TFG que tingui un contingut en nanociència i nanotecnologia és benvingut a participar dels premis. Pots trobar més informació a la secció ‘Bases‘.

Una manera oberta de premiar-te: dotació econòmica en metàl·lic i carta de recomanació per volar on tu vulguis.

Les persones que mereixin un reconeixement i un suport per la tasca realitzada a la seva carrera acadèmica rebran el suport que els puguem brindar. Enguany, es concediran tres premis amb dotació econòmica de 150.00 €, 100.00 € i 50.00 € en metàl·lic i el dret d’esdevenir membres de l’associació sense cost per tres anys.

En aquesta pàgina pots trobar tota l’informació oficial sobre aquests premis i la convocatòria actual, així com les dades de contacte amb l’organització dels mateixos.

Gràcies per confiar en el nostre projecte.