Preguntes Freqüents

En aquesta secció pots trobar una selecció de la informació que pot suscitar-te preguntes o generar dubtes. Consulta amb freqüència aquesta secció, ja que pot rebre canvis sovint si rebem certes preguntes amb normalitat.

La memòria del meu treball pot estar en castellà o anglès?

Sí. En això no hi ha cap problema. L’únic que és necessari que sigui en català és la presentació oral.

Puc aplicar a aquesta convocatòria?

Si la teva matriculació a l’assignatura del Treball de Final de Grau s’ha produït dins el cursos 2021-2022 i 2022-2023, pots aplicar a aquesta convocatòria. Si estàs repetint el teu treball de final de grau, no pots aplicar a aquests premis.

En quin format he de presentar el treball?

Tots els documents s’han de presentar en format PDF (Portable Document Format). Assegura’t que la mida del document s’ajusta a les restriccions.

Com sé si el meu treball està relacionat amb la nanociència o la nanotecnologia?

Això és el que has d’esbrinar tu i poder defendre-ho en la carta d’adequació. La nanociència i la nanotecnologia tenen moltes formes de presentar-se. Busca la bibliografia adequada i escriu una bona carta argumentant-ho!

Es pot presentar la memòria del treball?

No. Aquests premis avaluen una presentació que resumeixi la teva tasca durant la teva tesi de final de grau. Tenint la memòria entre mans, ja avaluada pel jurat de la universitat, has d’elaborar una presentacióon es reflecteixi clarament i concisament la feina feta. Segurament ja en vas preparar una per la teva defensa, pots utilitzar la mateixa o una versió adaptada!

Com estan constituits els jurats?

Els jurats són formats per tres investigadores en formació, també anomenades ‘doctorands’ o ‘PhD‘. Aquestes persones seran voluntàries d’institucions catalanes com centres de recerca i universitats que tindran diferents graus de coneixement sobre la matèria per tal d’avaluar amb profunditat tots els aspectes que es tindran en compte.

En quin idioma puc presentar?

Per estimular l’ús de la ciència i la creació de coneixement i cultura en català, l’idioma que s’accepten les presentacions serà el català.

Quins són els terminis per presentar-se?

Els terminis i altres característiques de les convocatòries les pots trobar a les bases.

No sóc catalanoparlant. Puc ser membre del jurat?

Per a aquesta edició dels premis i per com estan concebuts, només persones que puguin parlar i escriure correctament en català poden participar com a membres del jurat, atès que s’espera el mateix de les persones que seran avaluades. Si la teva situació de coneixement del català canvia en qualsevol moment, no dubtis en aplicar a la pròxima edició!

Què puc fer si m’agradaria participar en futures edicions?

La resposta està clara: segueix-nos a les xarxes socials per estar al corrent de quan s’obren noves convocatòries! Pots trobar-nos a LinkedIn, Instagram, Facebook i Twitter sota el nom @socnano2.

Si sóc estudiant de màster, no em puc presentar?

Desafortunadament no en aquests premis en l’edició d’enguany. Tenim plans d’expandir l’oferta de guardons a altres nivells de la recerca científica, per exemple per a treballs de final de màster i per a tesis de doctorat. Mantingue’t informat pels nostres canals oficials o consulta aquesta pàgina amb freqüència per estar al corrent.

Les membres del Jurat rebem cap compensació?

La nostra filosofia associativa es basa en el voluntariat. Això no obstant, ens encantaria poder compensar econòmicament l’esforç que les membres del jurat aporteu. Desafortunadament, en aquesta edició no hem aconseguit en finançament suficient per a compensar-vos. Seguirem treballant per a poder-ho fer en pròximes edicions, i mentre millor funcioni aquesta edició, més probable és que ho aconseguim. Aposta per nosaltres, ajuda’ns i aconseguirem fer-ho des de l’SCN²!

Què hi guanyem, les doctorands?

Durant la formació en investigació aconseguida a través del doctorat, es diu que l’assistència a congressos, les presentacions orals i la defensa de pòsters són tasques fonamentals a dur a terme per preparar-te pel món de la recerca. El que és molt més rar d’aconseguir practicar en l’etapa del doctorand és estar a l’altra banda, a la banda de qui avalua. l’SCN² creiem fermament que aquesta és una oportunitat única per aprendre: avaluant a altres.

Aquests premis són només per investigadores dones?

No, en absolut. Els premis són tant per dones com per homes, sense cap mena de biaix de gènere. T’ho pot haver semblat perquè els textos estan escrits en el femení, una forma inclusiva que trenca els esquemes tradicionals del llenguatge amb biaixos de gènere. Com a premis amb nom d’investigadora dona, la Mildred Dresselhaus, amb l’objectiu de reivindicar el paper de la dona a la ciència, tot en aquests textos està escrit en femení. Et sorprèn? Doncs no hauria de sorprendre ningú!

No trobes el que busques? Escriu-nos.