Equip de la Junta Directiva

Equip de la Junta Directiva

 • Roger
  Ponce
  Sigüenza

  President fundador
  LinkedIn

“Sigues menys curiós per les persones i més curiós per les idees”
Marie Curie

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, té un màster en Física de l’Estat Sòlid de la RWTH Aachen University a Alemanya. Actualment treballa com a desenvolupador de negocis basats en nanotecnologia a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Convençut del valor de la recerca fonamental, la innovació i la transferència, vol millorar el paper que la ciència exerceix en la societat.

A l’SCN² s’encarrega de dirigir la Junta Directiva que defineix les línies estratègiques d’actuació i gestiona els projectes, equips i recursos de l’associació.

 • Oriol
  Recasens
  Benito

  Vicepresident

“Associeu-vos i sereu forts, instruïu-vos i sereu lliures, estimeu-vos i sereu feliços”
Josep Anselm Clavé

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia, va complementar els seus estudis amb el màster d’Història de la Ciència. Implicat en el món associatiu des d’edats primerenques, ha estat Portaveu i President de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i President del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC). Actualment treballa com a tècnic de cultura a l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Els àmbits que toca són els de la creació artística i cultural, amb incidència en processos de creuament entre art i ciència i en programes de divulgació científica de proximitat.

A l’SCN² s’encarrega de donar suport a la Presidència i en l’orientació estratègica dels objectius i les relacions externes.

 • Maria
  Noguera
  Vila-Masana

  Tresorera

“Els llibres de text descriuen l’economia com l’estudi de l’assignació de recursos escassos. Aquesta definició seria el “què”, però certament no és el “per què”.”
Ben Bernanke

Graduada en Nanociència i Nanotecnologia i màster en Anàlisis de Dades Òmiques. Ha publicat més de 150 articles (eps, com a editora!) a la editorial open access MDPI – Multidisciplinary Digital Publishing Institute, fins a la actualitat. Li apassiona les activitats de muntanya, la programació en R, la gestió de la ciència com a motor de coneixement i d’avanç social i, en general, qualsevol tema relacionat amb ‘ciència oberta’.

A l’SCN² s’encarrega de gestionar els recursos econòmics per a un òptim desenvolupament de les activitats de l’associació.

“L’educació és l’arma més poderosa que pots fer servir per canviar el món”
Nelson Mandela

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia i màster en Fotònica per la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb altres universitats de Catalunya. Actualment treballa com a enginyer a HP. Durant la major part de la seva vida ha format part de l’Esplai Sant Medir de Sants, a Barcelona. Gràcies a l’entitat i a l’entorn del barri, que compte amb un teixit associatiu molt ampli, sempre té present les persones, el dia a dia, el contacte humà i, sobretot, l’educació. Creu fermament que apropar la ciència i la societat és tan beneficiós com necessari per avançar junts cap a un futur millor.

A l’SCN² s’encarrega de donar suport a la Presidència i la Junta Directiva en la realització dels objectius de l’entitat i gestiona la documentació de l’associació.

 • Eduard
  Masvidal
  Codina

  Responsable web
  LinkedIn

“En recerca, l’atzar només afavoreix les ments preparades”
Louis Pasteur

Tarragoní. Apassionat de la ciència i la tecnologia. Convençut que els grans avenços es produeixen de la trobada de camps diversos i gràcies a noves eines i enfocaments. Enamorat del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona on ha cursat el grau de Nanociència i Nanotecnologia i el màster de Nanociència i Nanotecnologia Avançada. Actualment estudiant del programa de doctorat d’Enginyeria Electrònica i de Telecomunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A l’SCN2 s’encarrega de la creació i manteniment de les estructures web.

 • Jordi
  Floriach
  Clark

  Responsable d’estudiants
  LinkedIn

“La cooperació plena és la convicció de que ningú no pot arribar a la meta si no arriben tots”
Virginia Burden

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, té gran facilitat per establir contactes i estendre ponts. Sempre busca i exigeix l’excel·lència d’allò de què se sent part, i gaudeix aprenent i ensenyant tant a adults com a joves, per transmetre’ls la seva passió i manera de treballar. Considera fonamental perseverar en el treball per la millora del seu entorn a tots els nivells. Actualment estudia un màster en Biotecnologia Vegetal a la Wageningen University & Research, als Països Baixos, amb la intenció d’obrir nous camins en la recerca de la nanotecnologia.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar projectes i formacions orientades a la millora de la formació de les persones estudiants de ciències.

 • María
  Tenorio
  Tunas

  Responsable d’investigació
  LinkedIn

“Allò important és no deixar-se de fer-se preguntes”
Albert Einstein

Graduada en Nanociencia i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un màster de Nanofísica a la Universitat de Grenobles Les Alpes, està realitzant un doctorat a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) en un projecte centrat en el grafè nanoporós. Sempre motivada amb tot allò que tingui relació amb la recerca i la física a la nanoescala, perseverant i organitzada en el que se li proposi.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar projectes orientats al millorament professional del personal investigador i projectes d’investigació i transferència tecnològica.

 • Gerard
  Guimerà

  Responsable de divulgació

“La ciència es la progressiva aproximació de l’home al món real.”
Max Planck

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Educació i TIC per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment treballa com a professor de ciències a secundària i batxillerat. Amant de l’educació i tot el que l’envolta, i convençut del potencial transformador que aquesta té en la societat, treballa per aportar el seu gra de sorra en la formació científica de futurs membres de la nostra societat.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar projectes orientats a divulgar la nanociència i nanotecnologia a tots els sectors de la societat.

 • Elisa
  Rodríguez

  Responsable de comunicació
  LinkedIn

“Ceci n’est pas une pipe.”
René Magritte

Graduada en Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un Màster interuniversitari a la UB-UPF-URV-UdL en Neurociències, actualment està treballant en el desenvolupament de noves tecnologies amb nous materials com ara el grafè per a teràpies per a tractar malalties com ara la de Parkinson o l’epilèpsia.

A l’SCN² s’encarrega de l’estratègia de comunicació, imatge i difusió d’activitats de l’associació.