Equip de la Junta Directiva

Equip de la Junta Directiva

 • Pamela
  Machado
  da Silva Rattín

  Presidenta
  LinkedIn

“Libres son quienes crean, no copian. Y libres son quienes piensan, no obedecen. Enseñar, es enseñar a dudar.”
Eduardo Galeano

Graduada en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un màster de Química de Materials Aplicada de la Universitat de Barcelona on va desenvolupar un fort interès pel món de la recerca científica. Actualment realitza el seu doctorat en Ciència de Materials a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en un projecte innovador que estudia l’ús de materials òxids per dispositius fotovoltaics. Durant la seva trajectoria científica també ha sentit un fort interès i motivació per participar en activitats de divulgació científica que permetin fer de la ciencia (i la nanociència) una disciplina més accesible a tothom.

A l’SCN² s’encarrega de dirigir la Junta Directiva que defineix les línies estratègiques d’actuació i gestiona els projectes, equips i recursos de l’associació.

 • Oriol
  Recasens
  Benito

  Vicepresident

“Associeu-vos i sereu forts, instruïu-vos i sereu lliures, estimeu-vos i sereu feliços”
Josep Anselm Clavé

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia, va complementar els seus estudis amb el màster d’Història de la Ciència. Implicat en el món associatiu des d’edats primerenques, ha estat Portaveu i President de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i President del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC). Actualment treballa com a tècnic de cultura a l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Els àmbits que toca són els de la creació artística i cultural, amb incidència en processos de creuament entre art i ciència i en programes de divulgació científica de proximitat.

A l’SCN² s’encarrega de donar suport a la Presidència i en l’orientació estratègica dels objectius i les relacions externes.

 • Maria
  Noguera
  Vila-Masana

  Tresorera

“Els llibres de text descriuen l’economia com l’estudi de l’assignació de recursos escassos. Aquesta definició seria el “què”, però certament no és el “per què”.”
Ben Bernanke

Graduada en Nanociència i Nanotecnologia i màster en Anàlisis de Dades Òmiques. Ha publicat més de 150 articles (eps, com a editora!) a la editorial open access MDPI – Multidisciplinary Digital Publishing Institute, fins a la actualitat. Li apassiona les activitats de muntanya, la programació en R, la gestió de la ciència com a motor de coneixement i d’avanç social i, en general, qualsevol tema relacionat amb ‘ciència oberta’.

A l’SCN² s’encarrega de gestionar els recursos econòmics per a un òptim desenvolupament de les activitats de l’associació.

“Només vivim un cop, fes valdre-ho i lluita per tot allò que vols, sense importar què sigui.”
Steve Jobs

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb una màster en Recerca Multidisciplinar en Ciències Experimentals de la Universitat Pompeu Fabra i el BIST. Actualment es troba fent el doctorat a l’Universitat de Leiden amb una beca Marie Sklodowska-Curie en un projecte centrat en grafè i química de superfície. Una persona implicada i amb molta predisposició per ajudar als companys per tal de poder dur a terme els projectes tant personals com de al SCN². Té interessos en tot allò de relacionat amb recerca, nanotecnologia i divulgació científica. Aspira a una ciència accessible per tothom..

A l’SCN² s’encarrega de donar suport a la Presidència i la Junta Directiva en la realització dels objectius de l’entitat i gestiona la documentació de l’associació.

 • Jordi
  Floriach
  Clark

  Responsable de Comunicació
  LinkedIn

“La cooperació plena és la convicció de que ningú no pot arribar a la meta si no arriben tots.”
Virginia Burden

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, té gran facilitat per establir contactes i estendre ponts. Sempre busca i exigeix l’excel·lència d’allò de què se sent part, i gaudeix aprenent i ensenyant tant a adults com a joves, per transmetre’ls la seva passió i manera de treballar. Considera fonamental perseverar en el treball per la millora del seu entorn a tots els nivells. Actualment estudia un màster en Biotecnologia Vegetal a la Wageningen University & Research, als Països Baixos, amb la intenció d’obrir nous camins en la recerca de la nanotecnologia.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar la comunicació, aspecte i imatge de la entitat amb l’objectiu de fer conéixer i visible l’associació.

 • Daniel
  García
  Jiménez

  Responsable d’Estudiants
  LinkedIn

“Be the change you want to see in the world.” – Not Mahatma Gandhi

Estudiant de Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, es tracta d’una persona determinada a entendre el món tant des d’un punt de vista científic com humà. Entusiasta dels avenços científics d’última generació que permeten fer avançar a la societat a un nou futur, i dedicat a entendre i profunditzar en el desenvolupament de les relacions interpersonals. Convençut de crear espais i eines que permetin el creixement acadèmic i d’autoconeixement de les persones.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar projectes i formacions orientades a la millora de la formació de les persones estudiants de ciències.

 • María
  Tenorio
  Tunas

  Responsable de Recercar
  LinkedIn

“Allò important és no deixar de fer-se preguntes.”
Albert Einstein

Graduada en Nanociencia i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un màster de Nanofísica a la Universitat de Grenobles Les Alpes, està realitzant un doctorat a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) en un projecte centrat en el grafè nanoporós. Sempre motivada amb tot allò que tingui relació amb la recerca i la física a la nanoescala, perseverant i organitzada en el que se li proposi.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar projectes orientats al millorament professional del personal investigador i projectes d’investigació i transferència tecnològica.

 • Gerard
  Guimerà

  Responsable de Divulgació

“La ciència és la progressiva aproximació de l’home al món real.”
Max Planck

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Educació i TIC per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment treballa com a professor de ciències a secundària i batxillerat. Amant de l’educació i tot el que l’envolta, i convençut del potencial transformador que aquesta té en la societat, treballa per aportar el seu gra de sorra en la formació científica de futurs membres de la nostra societat.

A l’SCN² s’encarrega de crear, desenvolupar i coordinar projectes orientats a divulgar la nanociència i nanotecnologia a tots els sectors de la societat.

 • Elisa
  Rodríguez

  Responsable de Comunitat
  LinkedIn

“Ceci n’est pas une pipe.”
René Magritte

Graduada en Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un Màster interuniversitari a la UB-UPF-URV-UdL en Neurociències, actualment està treballant a INBRAIN Neuroelectronics S.L. en el desenvolupament de neurotecnologies innovadores per al tractament de diferents malalties neurològiques.

A l’SCN² s’encarrega de gestionar els projectes relacionats amb la dinamització de la comunitat i plataforma de participació que estem creant.