Participació 2019

Sobre les Candidates

Uns Premis Multiuniversitaris

La Universitat Autònoma de Barcelona ha sigut la principal font de participació de la primera edició. La UAB és una important font de graduades especialitzades en nanociència i nanotecnologia i un clúster de recerca especialment enfocat a aquestes, però la Universitat de Barcelona també té un entorn de recerca exclusiu i estudis de màster relacionats. La Universitat Politècnica de Catalunya també té recerca en aquest camp.

La multidisciplinarietat de la nanociència

Tot i l’existència del grau de nanociència i nanotecnologia de la UAB, hi ha molts estudiants d’altres àmbits que s’especialitzen en aquest camp: físics, enginyers físics i químics.

Guardons (inter)nacionals: l’idioma no és una barrera

Des del principi, els Premis han sigut tant internacionals com la ciència mateixa: algunes participants van realitzar llurs treballs de final de grau a la Universitat de Santiago de Chile i l’Escola Politècnica Federal de Lausanne (EPFL), a Suïssa. Això no obstant, la majoria de treballs han jugat a casa, en els nuclis de recerca del Campus de Bellaterra (ICMAB, ICN2, UAB) i Barcelona (UB).

Sobre els Jurats

Les doctorands segueixen programes en molts àmbits, especialment a la nanociència i la ciència de materials, tant a la UAB com a la UB. Això no obstant, doctorands en Química, Física i Telecomunicacions han jugat el seu paper per respondre a la diversitat de treballs de recerca de les participants.

Quin és el millor moment per participar com a Jurat?

El doctorat és una etapa d’alta formació científica molt intensa. Cada any és més intens que l’anterior, i el temps sempre corre. És habitual enfocar-se a activitats formatives addicionals passat el primer any, mentre que l’últim el temps esdevé escàs. Les participants de l’edició anterior es trobaven majoritàriament al segon any, però vam tenir doctorands de tots els estadis!

Tingues present que participar de jurat és una experiència formativa única que et pot ajudar a millorar les teves habilitats científiques de cara a la teva defensa final.

On investiguen les doctorands que van participar?

Segueix-nos a les xarxes socials per seguir informada!

LinkedInFacebookTwitterInstagram

Jo @socnano2!