Racó dels Membres

Eines i plataformes centrades en el millorament professional dels membres

Com a membre investigador de la SCN2 tens accés exclusiu a un conjunt d’eines i plataformes que t’ajudaran professionalment en les teves col·laboracions científiques amb d’altres investigadors i incrementaran les teves opcions d’ocupabilitat quan busquis una nova feina. Els membres estudiants poden accedir a material educatiu de qualitat i un servei d’assessorament professional personalitzat. A continuació t’oferim una petita introducció d’algunes de les plataformes específiques pels membres en les que estem treballant.

La NanoXarxa reunirà per una banda a tots els membres en una única llista en funció del seu camp de recerca actual i el seu perfil professional. Així doncs, podràs conèixer quins membres han estat o estan treballant en el camp de recerca del teu interès, podràs consultar els detalls de la seva recerca i connectar amb ells. Per altra banda, al mapa de la NanoXarxa podràs trobar tots els grups, centres de recerca i empreses que es dediquin als diversos camps d’interès dins de la nanociència i la nanotecnologia així com els potencials serveis cientificotècnics que ofereixen, en funció de la divisió taxonòmica elaborada per la SCN2. Això et permetrà tenir una visió global, participar en la recerca, desenvolupament, innovació i divulgació de la nanociència i la nanotecnologia de forma més cooperativa i estimular també la creació de nous nexes i col·laboracions. Aquesta plataforma també permetrà a les institucions radiografiar i analitzar les característiques i qualitat de la xarxa d’excel·lència de la regió  per tal de conèixer les seves fortaleses.

En la plataforma de NanoTreball podràs tenir accés a un conjunt d’ofertes laborals a tots els nivells professionals: beques universitàries per pràctiques d’estiu, ofertes per realitzar treballs de final de grau o màster així com ofertes de tècnic de laboratori, doctorals o postdoctorals. Els grups i centres cientificotècnics podran publicar les seves ofertes i tu, com a membre, podràs accedir-ne i mostrar el teu perfil científic i posició d’interès per guanyar major visibilitat. Per altra banda, si estàs buscant feina, la SCN2 reunirà un seguit d’eines per ajudar-te a professionalitzar el teu perfil d’investigador amb l’elaboració del Curriculum Vitae Normalitzat (CVN) o a través de l’accés a una llista única de cursos de formació per a aturats seleccionada d’acord amb el teu perfil científic d’interès.

Finalment, la plataforma EstudiaNano englobarà una gran selecció de material educatiu de referència obligada durant els anys de formació en nanociència i nanotecnologia i col·laborarà per elaborar, amb la participació del professorat, dossiers de referència de cada assignatura per tal de millorar i ampliar l’experiència i qualitat de l’aprenentatge. A la vegada, des d’aquesta plataforma t’oferirem un servei d’assessorament personalitzat que t’ajudarà a conèixer com funciona el món de la investigació, a definir i millorar les teves competències professionals i trobar la formació pràctica remunerada i trobar sortides professionals després del grau o del màster.