CANN 2019

Energia, medi ambient i desenvolupament sostenible

El Congrés Anual de Nanociència i Nanotecnologia (CANN) és un dels esdeveniments que la Societat Catalana de Nanociencia i Nanotecnologia (SCN2) organitza al llarg de l’any per tal de popularitzar i donar visibilitat a la recerca feta a Catalunya. La seva primera edició estarà dedicada a un dels principals problemes mundials: les alteracions ambientals provocades per l’activitat humana. Benvingut a CANNI-SCN2 2019: energia, medi ambient i desenvolupament sostenible.

Durant els darrers cent anys, s’ha registrat un augment de la temperatura d’1 ºC a Europa. Tot i que això pot semblar banal, ja ha produït enormes repercussions en l’economia i l’agricultura a tot el món. El món necessita nous enfocs per sostenir l’activitat humana de manera respectuosa amb el medi ambient i és crucial promoure la sensibilització entre els ciutadans i els governs. Amb aquest acte, voldríem conscienciar sobre el paper que poden tenir la nanociència i la nanotecnologia en aquesta transició ecològica i oferir un espai perquè els investigadors que treballin a Catalunya puguin exposar i intercanviar el seu treball.

Hem concebut una reunió científica d’investigadors locals centrada en proposar solucions hàbils als reptes mediambientals actuals. La majoria exploren nous enfocaments relacionats amb les propietats nanotecnològiques de la matèria, amb possibles aplicacions en la producció d’energia verda, la neteja de l’aire o el reciclatge de residus perillosos. Ens agradaria reunir-los per generar un espai per intercanviar experiència, aprendre i generar noves sinergies entre investigadors que ofereixen solucions noves i intel·ligents als nostres problemes mediambientals globals.

Si sou estudiants entusiastes o investigadors amb gran motivació, en qualsevol etapa de la vostra carrera (pre-doctorat, postdoctorat, investigador principal), us convidem a venir a la primera edició del CANN – SCN2, que tindrà lloc durant “La Setmana de la Ciència 2019”, per celebrar la ciència amb nosaltres i aprendre dels nostres ponents convidats, participar al concurs de pòsters CANN-SCN2 2019, o participar en el debat obert “Quin és el paper de la nanociència i Nanotecnologia en els reptes ecològics? ”.

T’estem esperant!

Data: 16 de Novembre de 2019
Lloc: Casa Elizalde, carrer de València, 302, Barcelona (mapa)
Organitzadors: Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia
Contacte: investigacio@scn2.cat

L’Agenda de Desenvolupament Sostenible del 2030, adoptada per tots els Estats membres de les Nacions Unides el 2015, inclou 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), per aconseguir la pau i la prosperitat de les persones i del planeta. Aquesta llista inclou aspectes relatius a l’energia neta, la cura ambiental i la sostenibilitat. La nanotecnologia i la investigació poden tenir un paper clau en la consecució d’aquests objectius. [Font: https://sustainabledevelopment.un.org/?menu=1300